Despre ultima oaza de rock din Vama Veche

la-pirati-vama (1)

Presupun ca stiti, de cateva luni incoace, de disparitia terasei rock aducatoare de motoristi si iubitori de heavy/thrash/metale de pe strada care duce catre mare in Vama Veche. Inca dinainte de 1 mai se discuta despre strangerea unei sume de bani pentru salvarea acestei terase de catre „fanii adevarati”. Se gasise o locatie undeva prin Vama unde a activat de 1 Mai iar acum am primit vestea de la RockFm cum ca s-a terminat toata treaba, it’s over. Mission failed.

In toata chestiunea asta, din statutul meu de consumator capitalist trag urmatoarele concluzii:

1. Cica terasa n-ar mai fi mers din cauza numarului mare de consumatori care nu erau consumatori ci vizitatori (ei doar inchiriau spatiul si isi aduceau pet-urile de 2 litri de bere cumparate de la alimentare, vinul sau tuica de prune de acasa). Ei nu contribuiau la profitul patronilor ci doar anuntau falimentul. Buuuun, adevarat, vii, te bucuri de muzica, de atmosfera, dar si faci consumatie. Corect! Desi in Vama multi ani se impamantenise conceptul de vizitator, in special la terasele de pe plaja, cum ar renumita „Cap de cal”, actualul STUF. Asta era trendul… Pana la urma si la terasele de fite din Centrul vechi papitoii si pitzipoancele cu BMW stau la o cafeluta 10 ore numai ca sa faca act de prezenta..

2. Nu mi se pare corect si normal, ca eu, sustinator al muzicii rock si al patronilor IMM-isti, sa scot din faliment o afacere care nu se poate tine singura pe picioare. Deci, o afacere sta la mila contribuabilului? Cand te-ai gandit sa dai drumul, ti-ai facut un plan de afaceri? Ai vazut daca e rentabil sa continui? NU..Din dragoste pentru voi, dragii nostri rockeri care nu consuma ca sunt rupti in buzunare, am tinut aceasta terasa pe picioare.. Ca voi sa va bucurati de spiritul rock din Vama..Drept rasplata voi ce puteti sa faceti? Dati-ne si noua, milogilor, neste bani ca sa supravietuim. Sar’naaaa!

In exact aceeasi logica ar trebui sa dau bani ca TU sa-mi construiesti o alimentara, o farmacie, o retea de telefonie sau un magazin de haine ? Sa te tin in carca ca tu sa faci afacerea sa mearga? Ce fel de afacerist esti tu, nene? Esti cersetor, imi pare rau ca ti-o spun. Vezi ca solutia este falimentul, declara-ti falimentul…

Revenind la bastionul rock…Intr-adevar, odata cu „La pirati” va disparea definitiv si spiritul rock din Vama. Care nu mai era spirit adevarat de aproape 7 ani incoace. Drogat de circul muzical al tinerilor amatori de manele, house, dance and stuff care vin in Vama exclusiv ca e panarama si se fac muci de nu mai stiu de ei. Conceptul de libertate redus la semnificatia meschina si imbecila de a face toate cretinismele care iti trec prin cap, fara nicio consecinta. Nu are legatura cu vreun „The Wall”, e doar o pervertire de semnificatie. Orice incult vorbeste acum de libertatea din Vama fara sa aiba nici cea mai vaga idee de semnificatia acestui cuvant. Dar asta e viata, asta e realitatea si astea sunt vremurile. Sa jelim dupa ultimul „bastion rock” tinut in viata, in carje, de banii „fanilor adevarati” ai muzicii rock. AMIN!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s